Абсурдність тези про “денацифікацію”: РФ залучає до війни проти України неонацистів

23.05.2022, 10:01
120298

Москва залучила російських неонацистів і правих екстремістів до війни з Україною, хоча Путін виправдовує свою агресію “денацифікацією”.

Про це пише німецьке Spiegel з посиланням на Федеральну розвідувальну службу Німеччини (BND).

За інформацією німецькою розвідки, в Україні воюють як мінімум два російські угруповання з правоекстремістськими та неонацистськими настроями: “Російський імперський легіон” та “Русич”.

Крім того, Кремль використовує принаймні одну “правоекстремістську особу” в своїх цілях, але пр кого йжеться, видання не уточнює.

“Співпраця з цими угрупованнями доводить до абсурду нібито причину війни — так звану “денацифікацію” України”, — зазначають аналітики німецької зовнішньої розвідки.

У документі немає інформації про кількість бійців правих екстремістів. Однак угруповання та підрозділи названі.

“Російська імперський легіон” 

“Російський імперський легіон” — воєнізований підрозділ правої екстремістської організації “Російський імперський рух”. Бойовики цієї організації брали участь у війні на Донбасі у 2014—2015 роках.

За день після початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії керівник РІЛ Денис Гарієв написав у своєму телеграм-каналі: “Безсумнівно, йдеться про ліквідацію сепаратистського утворення під назвою Україна”.

Після того, як на початку березня Гарієв закликав “легіонерів” набратися терпіння, невдовзі РІЛ оголосив про своє рішення вступити в бойові дії. Згідно з документом німецької розвідки, вербувалися переважно люди з військовим досвідом і випускники власного навчального центру організації “Партизан” у Санкт-Петербурзі.

“Незрозуміло, чи це рішення було ухвалене на прохання чи за консультацією з керівництвом Росії”, — продовжують аналітики BND.

Як повідомляє BND, заступник Гарієва Денис Некрасов загинув під час бойових дій в Україні. Сам Гарієв був поранений, ще щонайменше двоє правих екстремістів отримали важкі поранення.

“Русич”

Також у бойових дій бере участь і угруповання “Русич”. Йому приписують співпрацю з горезвісною ПВК “Вагнер”. Бойовики “Русича” також воювали на Донбасі у 2014 та 2015 роках.

Згідно з повідомленням BND, “Русич” відтоді була відома своєю особливою жорстокістю. Вона мала репутацію ніколи не брати полонених. Частини підрозділу, ймовірно, також воювали у Сирії.

Зокрема, один із двох засновників “Русича” Олексій Мільчаков вважається садистом, оскільки убив цуценя і показав це у соцмережах”. Мільчаков відомий своїми нацистськими поглядами.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com