Акціонери Facebook вимагають звільнення Цукерберга з посади голови правління

14.04.2019, 09:44
20823

Група акціонерів компанії Facebook наполягає на тому, що засновник соціальної мережі Марк Цукерберг повинен покинути посаду голови правління.  Така заява розміщена на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США напередодні річних зборів акціонерів.

Читайте також: Цукерберг прокоментував ситуацію з масштабним збоєм Instagram та Facebook

Автори ініціативи включили її в план обговорення на річних зборах, які пройдуть 30 травня. Акціонери вказують, що з липня 2018 року оцінна вартість Facebook рухнула на 40% через рішення керівництва і правління, які не змогли захистити вартість акцій. Вони зазначають, що в компанії є дискримінація деяких акціонерів: низці власників акцій надається більше прав голосу. Це насамперед стосується Марка Цукерберга, при тому, що йому належить лише 13% акцій компанії, в правлінні за ним закріплена частка в 51% всіх голосів.

Цукерберг має можливість фактично одноосібно контролювати політику компанії.

“Без рівних прав голосу акціонери не можуть залучити керівництво до відповідальності”, – підкреслюють автори заяви. Вони нагадали про звинувачення, які привели до падіння вартості компанії – зокрема, поширення на базі Facebook неправдивої інформації та втручання у вибори. “Фейкові новини, втручання у вибори і загроза нашій демократії – акціонерам потрібно щось більше, ніж просто заперечення цього, спроби ухилитися і відстрочки з відповіддю”, – додали в заяві.

Інша заява вимагає призначити головою ради директорів компанії незалежного директора замість Марка Цукерберга. Ця пропозиція має на увазі поділ посад генерального директора і голови правління. Автори апелюють до досвіду Google, Microsoft, Apple, Oracle та Twitter, де такий поділ було введено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com