Арахамія заявив, що виступає за скорочення української армії

15.10.2020, 09:09
86623

Глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія виступив за скорочення чисельності української армії. Про це  він заявив в ефірі телеканалу Україна 24.

Читайте також: Без маски та дистанції: у мережі показали, як Арахамія відсвяткував закриття сесії Ради (відео)

Також, він пропонує направити більше коштів на її переозброєння.

“Я повністю погоджуюся з такими принципами, що нам насправді потрібно хоча б вести розмову і розрахунки про можливе скорочення чисельності або збільшення бюджету, але ми розуміємо, що бюджет – це цифра, якої завжди не вистачає, вона захищена стаття для оборони, але завжди немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію, купувати нові речі, нове озброєння, нові технології, займатися вивченням і тому дійсно, якщо ми будемо зменшувати бюджет проїдання і трохи збільшувати бюджет на розвиток і інновації, то здатність нашої армії буде рости”, – сказав Арахамія.

Він додав, що збільшення боєздатності армії необхідна Україні для стримування військової агресії з боку Росії і будь-яких інших потенційних ворогів.

Відомо, що на момент проголошення Україною незалежності, чисельність військ в Україні нараховувала близько 980 тисяч осіб. Зараз чисельність Збройних сил України затверджується Верховною Радою України за поданням Президента України. Діє встановлений законодавством граничний ліміт – 250 тисяч чоловік.

Згідно з паспортом бюджетної програми в 2020 році чисельність ЗСУ складала – майже 247 тисяч осіб. З них близько 193 – військовослужбовці, 52 – цивільні працівники. 40 тисяч військовослужбовців беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Додамо, що Арахамія є головою підкомітету з питань нагляду за діяльністю правоохоронних та розвідувальних органів комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com