Арестович пояснив, яку роль у війні РФ проти України відіграє Білорусь

24.04.2022, 19:02
118159

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів про роль Білорусі у війні проти України і про те, що Лукашенко намагається відкрутитися.

Як заявив він в інтерв’ю виданню Медуза, те, що з Білорусі літали ракети і літаки, – це і є військова агресія проти України.

“За нашими даними, Лукашенко активно веде сепаратні переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це говорить, і Західна розвідка. Вони говорять без подробиць, але загальний характер: “Я не винен, він сам до мене прийшов”.

“Але Білоруська територія і білоруська військова інфраструктура — аеродроми, бази постачання, залізнична мережа — повністю використовувалися проти нас. Звідти пускали ракети, літала Авіація, наступали війська. Це за визначенням є військовою агресією. Але ми спеціально не ставили це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко поділяємо білоруський народ і білоруську владу”, – сказав Арестович.

Радник голови Офісу президента України також повідомив, що Україна бачила, що білоруський народ проти цієї війни і наразі Білоруська територія використовується дуже мало.

“Авіація вже давно не діє, ракетами практично не стріляють. Ну пара епізодичних пусків була. А ще білоруські партизани примудрилися зіпсувати залізничну мережу. Я їх до цього закликав, і на мене в Білорусі завели кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. Реально зіпсували, і реально дуже сильно ускладнили життя російським військам”, – повідомив Арестович.

Раніше в Міноборони оцінили ймовірність вступу Білорусі в війну проти України. Як заявив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник, “повністю відкидати таку можливість ми не можемо. Нам відомо, що станом на цей час окремі підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь прикривають ділянку кордону з Україною і знаходяться в підвищеній бойовій готовності”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com