Аргентина відмовилась від вступу до БРІКС: Китай і РФ зазнають невдач в глобальних амбіціях

1.01.2024, 12:02
152203

Новообраний президент Аргентини Хав’єр Мілей оголосив, що не дозволить своїй країні приєднатися до торговельного блоку БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) під керівництвом Китаю та Росії, завдавши серйозного удару амбіціям торгової групи.

Читайте також: Німецький державний банк надав Україні 24 млн євро кредиту на відновлення енергоструктури

Мілей заявив, що не бачить економічної вигоди та доцільності від вступу до БРІКСу. Він готовий розвивати економічні відносини з усіма країнами-учасницями, але наголошує, що Аргентина може встановлювати двосторонні зв’язки безпосередньо, без посередництва організації.

Хав’єр Мілей виступав проти членства Аргентини у БРІКС ще до свого обрання президентом. Під час своєї передвиборчої кампанії він висловлювався за зближення зі Сполученими Штатами, аж до можливості переходу країни з національної валюти – аргентинського песо – на американський долар.

Мілей також зазначав, що зустрінеться з кожним із лідерів БРІКС і обговорить плани щодо “інтенсифікації двосторонніх зв’язків” і збільшення торгівлі та інвестицій.

Китай і Росія здебільшого позиціонують БРІКС як протидію Групи Семи (G-7) і прагнуть більш ніж подвоїти членство свого блоку до 11 держав, запропонувавши вступ Аргентині, Ірану, Єгипту, Ефіопії, Саудівській Аравії та Об’єднаним Арабським Еміратам. Їхнє членство розпочнеться автоматично від 1 січня 2024 року, якщо країни не висловлять офіційну відмову, як це зробила Аргентина.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com