Байден: США не підтримують незалежність Тайваню

14.01.2024, 08:04
152805

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати Америки не підтримують незалежність Тайваню після того, як тайванські виборці відмовили Китаю та дали панівній партії третій президентський термін.

Читайте також:У розпал війни бригадний генерал із Сил ТРО “кружляв” коханку і жирував на курорті: ексдружина шокувала подробицями (фото, відео)

Про це пише Reuters.

Раніше того ж дня кандидат у президенти від правлячої Демократичної прогресивної партії (DPP) Тайваню Лай Чін-те прийшов до влади, рішуче відкинувши тиск Китаю, щоб його відмовити, і пообіцяв протистояти Пекіну та шукати переговорів.

“Ми не підтримуємо незалежність…”, – сказав Байден, коли його запитали про реакцію на суботні вибори.

За кілька годин до відкриття виборчих дільниць Вашингтон попередив, що «буде неприйнятним» втручання «будь-якої» країни у вибори.

Тайвань, сусідній острів, який Китай вважає своїм, став історією демократичного успіху з моменту проведення перших прямих президентських виборів у 1996 році, кульмінації десятиліть боротьби проти авторитарного правління та воєнного стану.

Сполучені Штати є найважливішим міжнародним спонсором і постачальником зброї Тайваню, попри відсутність офіційних дипломатичних зв’язків з островом.

Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав Лай Чін Те з перемогою та сказав, що Сполучені Штати «віддані підтримці миру та стабільності в протоці, а також мирному вирішенню розбіжностей без примусу та тиску». Він сказав, що США виглядають буду працювати з Лаєм та лідерами всіх партій на Тайвані, щоб розвивати їхні «давні неофіційні відносини, що відповідають політиці США «одного Китаю».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com