Більшість підрозділів РФ на Херсонщині неукомплектовані та залежать від слабких ліній постачання – міноборони Британії

30.08.2022, 14:02
126547

На Херсонському напрямку більшість російських підрозділів неукомплектовані та залежать від слабких ліній постачання через поромні переправи та понтонні мости через річку Дніпро.

Читайте також: ЗСУ прорвали позиції РФ на Миколаївщині: командування окупантів наказало їх повернути за будь-яку ціну

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зранку 29 серпня 2022 року кілька бригад ЗСУ посилили артилерійські обстріли на передових ділянках на півдні України. Українські далекобійні високоточні удари продовжують заважати поповненню запасів з боку Росії. Разом з тим, поки неможливо підтвердити масштаби українського удару.

За даними британської розвідки, від початку серпня Росія зробила значні зусилля для посилення своїх сил на західному березі Дніпра в районі Херсона. 49-та загальновійськова Армія Південного військового округу (ЮВО) була посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу (ВВО). Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані особовим складом і залежать від тендітних ліній постачання по поромних і понтонних мостах через Дніпро.

У Міноборони додали, що така інтеграція підрозділів 49-ої та 35-ої армій свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні після їх невдач на початку вторгнення.

“Якщо Україні вдасться провести тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на південному напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com