Блокади Маріуполя можна було уникнути: командир “Азову” назвав, до якого моменту можлива була деблокада міста

8.05.2022, 20:04
119259

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко впевнений, що блокади росіянами Маріуполя можна було уникнути.

Читайте також: Повітряні сили збили дві ракети типу “Х”, випущені по Одесі

За його словами, якби захисники міста, починаючи з Генічеська, Мелітополя та Бердянська, стійко тримали оборону й давали бій російським військам, то блокади Маріуполя не сталося. 

Про це Денис Прокопенко розповів в інтерв’ю “Української правди”.

“Можна було просто не допустити ситуації, яка зараз склалася. Якщо би всі міста, починаючи з Генічеська, Мелітополя та Бердянська, так само стійко тримали оборону й давали бій противнику, тоді би він точно не дійшов за чотири дні з Криму до Маріуполя. Так, як цього не сталося, ми опинилися в оточенні. Тому що противник фактично без спротиву подолав доволі великий кілометраж. Практично без боїв, маршем він пройшов з Криму та опинився на західних околицях міста Маріуполь”, – вважає він.

Командир полку пояснює, що противника потрібно було знищувати ще на перешийку при виході з Криму під Генічеськом. Оскільки, на його думку, у тому районі ворог був вкрай обмежений в маневрі та мав лише єдиний маршрут висування, а враховуючи рельєф місцевості, противник був каналізований.

“З тактичної точки зору, це було саме сприятливе місце для нанесення вогневого ураження з метою знищення та подальшого блокування ворожого угруповання. Противника потрібно було знищувати там, під час висування з Криму. І цього чомусь не було зроблено”, – зазначив Прокопенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com