Британія впроваджує План надзвичайної допомоги Україні на зиму

19.10.2023, 22:00
148546

Велика Британія разом із партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні у зимовий період на загальну суму в 127 млн фунтів стерлінгів (майже 154 млн дол.).

Читайте також: У погромах прикордонних кібуців Ізраїлю брали участь діти та жінки з Гази – ЗМІ (фото)

Про це на засіданні Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ заявив старший військовий радник британської делегації Ніколас Окотт, повідомляє “Укрінформ”.

“Сполучене Королівство продовжуватиме підтримувати Україну дипломатично, військово і фінансово. Разом з міжнародними партнерами ми впроваджуємо наш План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період – 127 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги на 2023-2024 роки”, – оголосив Скотт.

Він також нагадав, що Британія оголосила про новий пакет допомоги на 100 млн фунтів стерлінгів, “щоб допомогти Україні розмінувати мінні поля та захистити критично важливу національну інфраструктуру”.

Британський дипломат поінформував, що його держава продовжує співпрацювати з Києвом та іншими партнерами у підтримці альтернативних маршрутів для вивезення українського зерна. Це збільшує можливості експорту до решти світу сухопутними маршрутами, через дунайські порти та український морський коридор.

Скотт запевнив, що Британія продовжуватиме підтримувати Україну доти, допоки Росія не залишить її суверенну територію. А це – єдиний шляхом до справедливого і тривалого миру.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com