Били та змушували працювати по 16 годин: на Дніпропетровщині на фермі у трудовому рабстві утримували 120 безпритульних

9.09.2021, 18:22
100595

Столичні правоохоронці затримали групу осіб, яка в Києві, Дніпрі та Одесі вербувала безпритульних людей, відвозила їх на Дніпропетровщину та силоміць утримувала на фермі в трудовому рабстві

Про це повідомила прокуратура Києва, пише Громадське.

Як встановило слідство, організатори схеми шукали жертв, які перебували у складних життєвих умовах і не мали постійного місця проживання, на залізничних вокзалах зазначених міст. Безпритульним вони пропонували роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції на території Дніпропетровської області. Обіцяли зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, а також безкоштовне житло і триразове харчування.

Завербованих людей на мікроавтобусах відвозили на територію агрофірми у Дніпропетровській області, де розселяли в напівзруйнованих будинках без умов для проживання. Зловмисники відбирали у потерпілих мобільні телефони та паспорти.

Щодня людей залучали до роботи у виробничо-складських приміщеннях агрофірми, а також на полях для збору сезонного урожаю. Працювати змушували по 12-16 годин на добу.

Обіцяні гроші потерпілі не отримували, а весь їхній «заробіток» обмежувався харчуванням сумнівної якості 2-3 рази на добу та алкогольними напоями.

На території будинків, де проживали завербовані, за ними постійно наглядали так звані бригадири, які контролювали підйом та роботу, обмежували їх у пересуванні після повернення з робіт, принижували, застосовували психологічний тиск.

Якщо жертви намагалися самовільно покинути територію бараків, вербувальники та їхні довірені особи погрожували силою. Якщо ті не слухалися — застосовували її.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com