“Порошенко використовує проти Зеленського “чорного” політтехнолога”, – Лещенко

3.04.2019, 19:13
19306

Незвичайний випад у виконанні Петра Порошенка. У ніч виборів чинний президент вперше перейшов на особистості і назвав свого конкурента Володимира Зеленського “маріонеткою Коломойського”. Дивний вчинок для людини, яка любить себе позиціонувати головним дипломатом країни і кращим переговірником. Але це може мати просте пояснення.

Читайте також: “Порошенко найняв ізраїльського фахівця з чорного піару, аби дискредитувати Зеленського”, – Саакашвілі

Тіньовий штаб Порошенка приріс новим цінним консультантом – чинному президенту України в стратегії збереження влади допомагає Моше Клугхафт – політтехнолог з Ізраїлю, який в минулому році перетворив вибори президента Грузії в змагання брудних політичних технологій. Про це пише Сергій Лещенко у своєму блозі “Українській правді”.

Про те, що Порошенко взяв Моше Клугхафта в консультанти, повідомило одразу кілька джерел. А сам ізраїльський політтехнолог зробив помилку. У своєму інстаграмі він запостив кілька фотографій з Києва з різницею в три дні.

Спершу Моше Клугхафта опублікував відео березневого снігопаду з вікна телеканалу “Прямий”. Це – рупор пропаганди Порошенка, який до недавніх пір належав синові Віктора Януковича і називався “Тоніс”, але після Революції гідності телекомпанія не була конфіскована, а в секретному режимі змінила власника. Її власником стало підставну особу з оточення Порошенка, який змінив бренд з “Тонісу” на “Прямий” і почав вливати в канал астрономічні гроші невідомого походження, в тому числі – знявши для нього студію в найдорожчому бізнес-центрі України “Парус”. Власне, вид з цього вікна і запостив Моше Клугахафт з необережності.

Другий прокол політтехнолог зробив, опублікувавши через кілька днів фото з вікна в житловому будинку на перехресті вулиць Рейтарської і Стрілецької в Києві.

З невідомих причин, але вчора Моше Клугхафт видалив зі свого інстаграма всі фотографії з Києва, і на пам’ять про його безпечності залишилися тільки принт-скріни. Але тепер ми знаємо, що консультант не просто з’явився в Києві, але чомусь хоче приховати цей факт навіть від своїх нечисленних підписників в інстаграмі.

Моше Клугхафт є політичним технологом, які сповідує жорсткий стиль політичної боротьби, не зупиняючись ні перед чим. Найближчим часом варто очікувати переформатування всього інформаційного поля для створення потрібної реальності. Компромат, підроблені телефонні розмови і фейковий листування в месенджерах, пересмикування, особисті атаки, образи і нападки – це стиль роботи товариша.

Я поспілкувався зі знайомими в Грузії, які розповіли про його методи, які були застосовані Моше Клугхафтом для перемоги його попереднього клієнта – Саломе Зурабішвілі, ставлениці місцевого олігарха Бідзіна Іванішвілі на виборах президента:

Стратегія Моше Клугхафта скрізь однакова: нападати на супротивника настільки сильно, що опонент не витримує і відповідає різким вибухом негативу, і в підсумку виглядати погано. Порошенко буде провокувати Зеленського, щоб він говорив грубі речі, які можуть відштовхнути виборця. Саме тому головною метою штаб чинного президента вибрав витягнути Зеленського на дебати і втопити його в негативі, безперервно атакуючи з кожного приводу.

Коментар Порошенка з фальшивими каяттями, зроблений після першого туру, буквально дослівно повторює слова Бідзіна Іванішвілі після першого туру в Грузії, коли опозиційний кандидат Григол Вашадзе набрав стільки ж голосів, скільки і кандидат від влади Саломе Зурабішвілі.

Для перемоги в другому турі політтехнолог Моше Клугхафт запропонував Бідзіна Іванішвілі застосувати підкуп виборців у вигляді прощення боргів. В Україні варто очікувати подібних ініціатив від Порошенка у вигляді зниження цін, установки фальшивих знаків, які стверджують про ремонт дороги або спорудженні нової лікарні.

Читайте також: Офіційні результати виборів 2019: Зеленський та Порошенко пройшли до другу туру

Ще одна тактика буде складатися в нападках на Зеленського з твердженнями, що він проросійський – щоб змусити його захищатися і перейти в риторику націоналіста, таким чином відвернувши від нього східноукраїнського виборця. Ознака цього – спроби витягнути з Зеленського обіцянки з приводу НАТО, згадка якого діє як червона ганчірка на частину виборців східної України.

Перед другим туром в Грузії країна була покрита рекламними щитами з особами Саакашвілі, керівника телеканал “Руставі 2”, деяких непопулярних колишніх чиновників, із зображенням кривавої бійні на задньому плані і написом: “Скажи ні злу!” У контексті другого туру варто очікувати аналогічні рекламні щити і тези про Коломойського і Зеленський. У цьому – фірмовий стиль Моше Клугхафта.

Ще одна технологія полягала у зломі соціальних мереж людей, близьких до кандидата від опозиції, підробці їх повідомлень, зміст яких мало кидати тінь на кандидата від опозиції. Для цього навіть вигадували не тільки теми, але і люди.

У розпал кампанії кандидат від Іванішвілі Саломе Зурабішвілі зробила вигляд, що отримала “лист про загрозу смерті” від прихильників Саакашвілі, і скликала прес-конференцію з цього приводу, а депутати і дипломати висловили глибоку стурбованість, після чого істерію підхопили на рівні Європарламенту, а потім їх позиція транслювалася як офіційна точка зору Євросоюзу.

В цілому, Моше Клугхафт не просто не гребує найбільш корумпованими клієнтами – він намагається відвернути виборців від реальних проблем, знаючи, що його клієнти не можуть конкурувати за реальними питань. За свої послуги він бере захмарні гонорари – в Грузії ходять чутки, що Бідзіна Іванішвілі заплатив йому півмільйона доларів за два тижні консультацій.

Моше Клугхафт напрацьовує стратегію так, щоб контролювати порядок денний і тримати супротивника в оборонній позиції будь-якими можливими способами. Наприклад, він спровокував Саакашвілі напасти на нього в одному з коментарів в соціальних мережах, і потім Саакашвілі довелося витрачати час на пояснення, що він – не антисеміт.

Тому в коментарях критично важливо утримуватися від особистих атак на адресу політтехнолога. Будь-які особисті нападки на нього він миттєво конвертує в антисемітизм і постає в ролі жертви своїх опонентів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagra

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com