Чи мобілізують випускників вишів перед вступом у магістратуру: відповідь президента

28.03.2024, 15:33
156497

Випускників українських вишів не мобілізаційного віку перед вступом до магістратури чи аспірантури не можуть призвати до армії, закон не змінювався.

Читайте також: Російські окупанти розкидають небезпечні “м’ячики”, які можуть привернути увагу дітей (фото)

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами в Сумській області. Так, один зі студентів запитав, чи можна передбачити у новому законі про мобілізацію захист студентів, які після випуску з бакалаврату хочуть продовжити навчання на магістратурі, інтернатурі чи аспірантурі.

“Що стосується загальної мобілізації, яка з першого дня війни поки що не змінювалася в тому чи іншому напрямку. Принаймні головні, принципові речі. Я думаю, якщо вони не мобілізаційного віку, вони ніяк не підпадуть під мобілізацію. Так діє закон”, – відповів президент.

За його словами, у мережі зараз є багато провокативної інформації, яка спрямовується на роз’єдання суспільства. Сьогодні в Україні діє загальна мобілізація, цей закон незмінний щодо віку.

“Ви знаєте, що є запити на зміни, відповідне законодавство було проголосовано у Верховній Раді – зменшення віку з 27 до 25. Але це точно не стосується 22, 23, 24 років. Зараз є новий наратив, що 18-річних будуть мобілізувати. Ні”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com