Чи можна вакцинуватися від грипу після щеплення від коронавірусу

6.09.2021, 17:35
100382

В Україні очікують сезон грипу

Щорічно в осінньо-зимовий період в Україні активізується циркуляція вірусів грипу та інших респіраторних вірусів, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Як і в минулому році, сезон грипу співпаде з пандемією коронавирусу.

Всесвітня організація охорони здоров’я вже дала прогноз на майбутній сезон грипу. За оцінками вчених і медиків, він не буде відрізнятися від торішнього. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1 + 1» повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузин.

– Сезонні хвороби НЕ відміняються. Вже є опрілюднені прогнози Всесвітньої организации охорони здоров’я. Очікується примерно такий же епідемічній сезон, як Минулого року. Тобто, спеціфічного або більш активного, агресівнішого епідемічного сезону не очікується, – розповів Ігор Кузин.

Читайте також: Україна майже готова до зими: що буде з тарифами на тепло і воду

Відзначимо, що на сьогодні найбільш ефективним способом профілактики грипу, як і коронавирусу, є вакцинація. Щеплення не гарантують 100% захисту від вірусів, але істотно зменшують ризик заразитися або перенести захворювання у важкій формі.

Українцям рекомендують вже зараз спланувати вакцинацію від грипу. Адже чим раніше зробити щеплення, тим раніше виробиться стійкий імунітет до хвороби. Щеплення від грипу навіть можна зробити в період вакцинації від коронавируса. Обов’язкова умова при цьому – витримати між щепленнями 14-денний інтервал.

– Саме зараз Якраз наступає час вакцінації від сезонного грипу. Перш за все, вона рекомендується медичним Працівникам, Працівникам СФЕРИ освіти та людям, Які ма ють супутні захворювання. Поєднання Щеплення від грипу та коронавірусу допустимо та даже рекомендовано. Рекомендується делать Інтервал между двома Щеплення в щонайменш 14 діб. Вакцінуватіся від грипу между двома дозами вакцини від коронавірусу такоже можна з Дотримання інтервалу, – повідомив Ігор Кузин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com