ДБР оголосило підозру п’ятьом посадовцям Міноборони через закупівлю неякісних бронежилетів

5.11.2019, 18:50
50658

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань оголосили підозру у бездіяльності п’ятьом посадовим особам Міністерства оборони України, що призвело до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

Читайте також: Ексчиновника “Укроборонпрому” взяли на хабарі у розмірі 2,5 мільйони (фото)

Як повідомили у Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що посадовець Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, “ймовірно, діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями вказаного управління, з квітня по червень 2019 року, всупереч інтересам служби, не виконали дії, які вони повинні були виконати. Це призвело до закупівлі неякісних бронежилетів “Корсар МЗс-1-4” в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com