Демобілізації бути: у Раді назвали єдину умову для розгляду відповідного законопроєкту

20.06.2024, 09:32
160571

На робочій групі комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки з Міноборони і Генштабом була досягнута домовленість щодо демобілізації. Так, якщо наступні 3-4 місяці буде така ж позитивна динаміка мобілізації, як у травні та червні, тоді в жовтні можуть розглянути закон про демобілізацію.

Читайте також: Де будуть базуватися передані Україні F-16: у США зробили заяву

Про це розповіла народна депутатка, членкиня комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз, повідомляє “Еспресо”.

“Сьогодні на робочій групі з Міноборони і Генштабом дійсно головою було порушене питання у необхідності розробки відповідного законопроєкту, який згідно з прикінцевим положенням закону про мобілізацію було довірено виконавчій гілці владі, тобто уряду. Була досягнута домовленість, що Генштаб і Міноборони будуть відслідковувати протягом 3-4 місяців динаміку здійснення мобілізації за новим законом. Якщо вона буде мати таку ж позитивну характеристику, як за травень та червень, тоді у жовтні має бути поданий відповідно розроблений законопроєкт щодо звільнення з військової служби в час дії воєнного стану, щоб він був розглянутий своєчасно та ухвалений депутатами”, – сказала Фріз.

За її словами, Міноборони і Генштаб прагнуть, щоб від грудня відповідний закон вже набув чинності.

“Тому будемо дивитися, на скільки ці строки будуть витримані, а головне, на скільки дійсно закон про мобілізацію буде зберігати ту позитивну динаміку щодо поповнення нашого війська за новими правилами”, – сказала Ірина Фріз.

“Він (закон – ред.) полягає в тому, що 36 місяців безперервної військової служби з яких 18 за бойовими розпорядженнями є можливістю й аргументом для звільнення. Порядок звільнення можна обговорювати, але це абсолютно дієвий та правильний алгоритм з огляду на потреби ЗСУ в доформуванні у разі звільнення тощо”, – сказала Ірина Фріз.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com