ЗСУ можуть звільнити Крим: аналітики назвали умову

14.04.2024, 19:02
157314

Лобова атака на тимчасово окупований Крим завжди вважалася надто складним варіантом. Поки що план Києва полягає в тому, щоб взяти в облогу анексований півострів, починаючи безперервні атаки із суші, моря та повітря, доки російські сили не стануть неспроможними утримувати його.

Читайте також: Росіяни бояться атак ЗСУ: Чорноморський флот вивели з Криму

Як пише The Sun з посиланням на екс-посла США в Україні Джона Гербста, головною метою України завжди була ізоляція півострова від Росії шляхом руйнування Керченського мосту.

Через те, що лінії постачання знаходяться під загрозою, а їхні сили витіснені, Гербст сказав: “Це значно збільшить вартість війни для Путіна і цілком може призвести до того, що Росія залишить Крим”.

“Справа лише в тому, коли українці матимуть потрібні засоби для цього. Але Київ уже доводить, що здатний на такий наступ”, – пише видання.

Українські сили майже постійно проникають до Криму, розширюючи диверсійні операції та розробляючи власні ракети більшого радіусу дії, щоб вражати цілі глибоко всередині півострова. Несподіваним успіхом стали їхні морські атаки безпілотників.

Україна стверджує, що потопила третину колись грізного Чорноморського флоту Путіна, а те, що від нього залишилося, зараз переміщується на військово-морську базу в сепаратистському регіоні Грузії.

Бригадний генерал СБУ Іван Лукашевич, який організував атаку морських дронів на Кримський міст в липні 2023 року, минулого місяця заявив: “Поки ворог залишається звіром, ми будемо на нього полювати”.

“Змусити ворога тікати з Чорного моря було метою, яку ми прагнули, і її було досягнуто. Наші результати говорять самі за себе”, – сказав Лукашевич.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com