Дієтолог розповіла, що буде з організмом, після відмови від цукру

27.06.2024, 23:00
160872

Усім відомо, що споживання цукру у великих кількостях не найкращим чином позначається на здоров’ї, але сказати “ні” зайвій цукерці іноді просто неможливо.

Читайте також: Споживання хліба із очищеного та високоякісного борошна: шкода для організму 

Видання the every girl дізналося, що ж насправді відбувається, коли ви відмовляєтеся від цукру і чи варто повністю його виключати.

Скільки цукру на день можна їсти

Всупереч поширеній думці, відмова від цукру не означає просто відмову від десертів і цукерок. Цукор міститься не тільки в солодких ласощах, а й у широкому спектрі оброблених продуктів і напоїв.

“Додані цукри містять будь-які цукри або калорійні підсолоджувачі, додані до продуктів або напоїв у процесі обробки або приготування”, – пояснює Кара Корі, MA, RD, фітнес-тренерка і зареєстрована дієтологиня.

За її словами, більшість людей споживають набагато більше цукру, ніж може здатися. Жінки повинні вживати не більше шести чайних ложок цукру на день.

Харчові бренди використовують довгий список назв для цукру: сахароза, кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози (HFCS) та штучні підсолоджувачі, як-от сукралоза чи аспартам.

Читайте також: Підживлюємо малину в липні для багатого урожаю: порада експерта

А ще є “натуральні цукри”. Корі пояснює, що деякі види цукру містяться в таких продуктах, як фрукти, овочі, наприклад, кукурудза або коренеплоди, і молочні продукти. Найпоширеніші форми цукрів, що природно містяться в продуктах харчування, включають глюкозу, фруктозу і лактозу.

Що дає повна відмова від цукру

– Вам буде легше скинути вагу.

– Покращите здоров’я кишечника

– Відчуєте більше енергії.

– Покращиться настрій.

– Менше шансів отримати карієс.

– Покращиться стан шкіри.

Скільки часу потрібно для детоксикації від цукру

Час, необхідний для детоксикації від цукру, варіюється від людини до людини, оскільки залежить від щоденного споживання і способу життя.

Корі зазначила, що дні з першого по четвертий часто бувають найінтенсивнішими. У цей час ви, як правило, відчуваєте більшість фізичних симптомів, що виникають під час відмови від цукру, таких як головний біль і втома, а також дратівливість, потяг до їжі та зміни в травленні. Однак ці симптоми зазвичай слабшають або повністю зникають після першого тижня. У цей час ви, найімовірніше, помітите позитивні побічні ефекти, як-от поліпшення сну, стабільний рівень енергії та зниження потягу до цукру.

Як змусити себе перестати їсти солодке

Скоротіть кількість “підступних цукрів” у вашому раціоні. Робіть власні салатні заправки замість пакетованих, перекушуйте темним шоколадом без рафінованого цукру, а також вибирайте кетчуп та інші приправи, де немає додаткового цукру. Крім того, читайте етикетку кожного продукту та його інгредієнти. Вибирайте продукти, в яких немає жодного або менше 5 грамів загальної кількості цукру.

Обирайте здорові заміни. Замість того щоб зосередитися на повному виключенні цукру зі свого раціону, спробуйте його замінити. Пріоритетне додавання в раціон цільних продуктів, як-от фрукти, овочі, насіння та горіхи, також може полегшити цю адаптацію.

Пийте достатньо води. Коли ви відчуваєте, що вам хочеться солодкого, насправді це може бути зневоднення.

Не відмовляйтеся від солодкого. Зміна раціону з метою різкого скорочення споживання цукру не відбудеться відразу. Знижувати норму солодкого краще поступово. Якщо вам дуже важко сказати “ні” цукру, то можна скоротити його споживання вдвічі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com