До Землі наближається “рогата” комета (фото)

1.08.2023, 23:02
144441

Кріовулканічна комета 12P, яка наближається до Землі, під час польоту вивергнула у космос потоки холодної “магми”, які нагадували “роги”.

Читайте також: “Бігали з автоматами”: угорські прикордонники влаштували терор українським дітям, що їхали на фестиваль

Про це повідомляє Space.

Комета 12Р діаметром близько 30 км складається з наповненого сумішшю льоду, пилу та газу твердого ядра. Навколо неї є хмара газу, що витікає з внутрішньої частини комети. Науковці називають її комою.

20 липня кілька астрономів зафіксували потужний спалах від комети. Він був приблизно у 100 разів яскравішим, ніж зазвичай. Усе тому, що кома комети раптово роздулася через газ і кристали льоду, тож змогла “відбити” більше сонячного світла, яке й побачили науковці.

Вже 26 липня було зафіксовано, що кома комети зросла приблизно до 230 тис. км в діаметрі або у 7 000 разів більше, ніж її ядро.

Як пояснив астроном із Британської астрономічної асоціації Річард Майлз, незвичайна форма коми комети 12P може бути пов’язана з неправильною формою її ядра. Згодом розширена кома зникне, коли газ і лід стануть занадто розпорошеними, аби відбивати сонячне світло.

Зазначається, що схожих явищ науковці не бачили за останні 69 років.

Астрономи оцінюють, що комета досягне найближчої до Сонця точки 21 квітня 2024 року та наблизиться до Землі 2 червня того ж року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com