Дієтолог назвала суперфуд, щоденне споживання якого допоможе схуднути

11.02.2024, 23:00
154038

Емі Гудсон, яка спеціалізується на спортивній дієтології, заявила, що суперфуди багаті поживними речовинами та корисні для організму, оскільки мають високий вміст мінералів, вітамінів та антиоксидантів.

Читайте також: Дієта чи тренування: що принесе більше користі під час схуднення

Як пише eat this, існують навіть суперфуди, які допомагають у схудненні. Це досягається за допомогою різних механізмів.

“Багато суперпродуктів мають низьку калорійність, але багато клітковини, що допомагає сприяти відчуттю ситості та знижує загальне споживання калорій. Крім того, деякі суперпродукти містять такі сполуки, як поліфеноли та антиоксиданти, які можуть прискорити метаболізм і сприяти спалюванню жиру. Інші, наприклад, певні фрукти та овочі, мають високий вміст води, що може допомогти збільшити ситість без додавання зайвих калорій”, – пояснила дієтолог.

За її словами, такі суперпродукти, як цільні зерна та нежирні білки, містять необхідні поживні речовини, які зміцнюють ваше здоров’я та добре самопочуття. Додавання різноманітних суперпродуктів до вашого раціону може підтримати ваші зусилля щодо втрати жиру. На думку Гудсон, найкращим для схуднення є яйце.

“Яйця часто називають суперпродуктом номер один для схуднення з кількох причин. По-перше, яйця є хорошим джерелом високоякісного білка, що забезпечує 6 грамів високоякісного білка лише за 70 калорій. Білок допомагає у будівництві та відновленні м’язів, що призводить до відчуття ситості та зменшує загальне споживання калорій. Крім того, яйця мають низьку калорійність, але багаті важливими, важкодоступними поживними речовинами, такими як вітаміни B12, D та холін, а також мінералами, такими як залізо та цинк. Крім того, яйця навіть містять деяку кількість омега-3 жирних кислот”, – розповіла дієтолог.

Чудова особливість яєць полягає в тому, що вони неймовірно універсальні. Їх можна вживати на сніданок, обід, вечерю чи перекус.

“Існує багато способів приготування яєць, які можуть підтримати ціль втрати ваги. Один із популярних методів – готувати їх вареними або пашотованими, оскільки це усуває потребу в додаванні жирів, таких як олія чи вершкове масло. Інший варіант – приготувати їх у вареному вигляді за допомогою антипригарного спрею замість масла чи олії. Яйця можна зварити круто. Крім того, додавання овочів, таких як шпинат, помідори або перець, в омлети чи фрітати може збільшити вміст клітковини та сприяти насиченню”, – радить Гудсон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com