Директор ЦРУ описав два сценарії війни в Україні до кінця 2024 року

14.03.2024, 14:04
155721

Якщо Вашингтон зможе надіслати Києву допомогу, то наприкінці 2024 року Україна буде диктувати власні умови щодо припинення війни. Без допомоги США наступного року умови диктуватиме Путін.

Читайте також: Шольц повідомив, чому проти передавання ракет Taurus Україні

Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс під час слухань у Палаті представників США, передає “Голос Америки”.

“Без додаткової допомоги [США] ви побачите ще більше Авдіївок. Україна втратить більше територій, попри свою відвагу та наполегливість. І з часом – значні території”, – зазначив він.

Бернс стверджував, що президент РФ Володимир Путін “не зацікавлений у компромісах”. “Його цікавлять переговори, де він може диктувати умови. Без додаткової допомоги, я думаю, це майбутнє, з яким українці можуть зіткнутися через рік”, – припустив він.

Водночас директор ЦРУ вважає, що до кінця року можна примусити росіян до переговорів з сильної позиції Києва, якщо Україна отримуватиме підтримку від Європи та США.

“Можна підірвати зарозумілість Путіна і його впевненість, що час нібито на його боці, і поставити Україну в таке положення, де вона могла б вести переговори про результат з позиції відносної сили. Додаткова допомога дасть результат, за якого Україна залишиться суверенною незалежною державою, яка матиме час та безпеку на відновлення. Тоді як Росія повинна буде жити з довгостроковими наслідками безглуздого та жорстокого вторгнення Путіна в Україну”, – додав Вільям Бернс.

Він вважає, що ситуація на полі бою в Україні до кінця цього року залежатиме саме від американської допомоги.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com