Фахівці розповіли, чи є небезпечними для здоров’я Bluetooth-навушники

17.11.2019, 22:18
52682

Прийнято вважати, що електромагнітне випромінювання, що генерується всіма сучасними електронними пристроями, є безпечним для здоров’я, проте серед вчених досі немає єдиної думки на цей рахунок. Американський біохімік Джеррі Філліпс вважає, що існуючі стандарти, яких дотримуються, наприклад, виробники Bluetooth−навушників, не можна назвати по−справжньому безпечними. Пише newsyou.info.

Читайте також: Науковці назвали причину масових смертей серед курців електронних сигарет

Небезпеку становлять собою в першу чергу ті пристрої, які максимально наближені до тіла. Тобто, смартфони і всілякі гаджети. Останнім часом дуже популярними стали бездротові навушники, і цей факт, за словами експертів, в черговий раз змушує задуматися про небезпеку електромагнітного випромінювання.

Джеррі Філліпс є одним з учених, які підписали спрямовану в ВООЗ і ООН петицію, що попереджає про потенційно небезпечний вплив технологій бездротової передачі інформації на здоров’я. Вчений вважає, що Bluetooth, Wi−Fi, а також інші типи ЕМ−випромінювання підвищують ймовірність онкологічних хвороб.

Джоел Московіц з Центру охорони здоров’я сім’ї та суспільства при Каліфорнійському університеті говорить, що конкретно Bluetooth−навушники можуть впливати на гематоенцефалічний бар’єр−природний захисний механізм, який не дозволяє бактеріям і токсинів проникати в мозок разом з кров’ю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com