Гелікоптери Лукашенка перетнули кордон із Польщею: МЗС країни відреагувало

2.08.2023, 18:32
144503

У Міністерстві закордонних справ Польщі відреагували на те, що білоруські гелікоптери перетнули повітряний простір країни. Відомство викликало білоруського дипломата через інцидент.

Читайте також: У Польщі біля кордону з Росією знайшли обезголовлене тіло чоловіка

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, в ефірі RMF FM.

З його слів, розмова з тимчасовим повіреним у справах Білорусі у Польщі була “дуже короткою”.

“Ми висловили рішучий протест у зв’язку з порушенням повітряного простору, а також з ескалацією дій проти України, бо Білорусь також є причетною до цієї війни”, – сказав Яблонський.

Польський політик зауважує, що в інциденті з білоруськими гелікоптерами польські радіолокаційні системи спрацювали. Хоч відреагували із запізненням. Він наголосив, що “такі речі трапляються у кожній країні”, а Варшава реагує, робить висновки та зміцнює механізми охорони кордону. Як приклад, навів випадок у США, коли розвідувальні аеростати порушували повітряний простір країни.

Яблонський підкреслив, що через військові канали союзники Польщі були поінформовані про порушення кордону.

“Якби не превентивні заходи, такі як створення загородження на кордоні, білоруських провокацій було б десятки, якщо не сотні”, – наголосив заступник очільника МЗС Польщі.

Білоруські гелікоптери перетнули кордон із Польщею

Напередодні стало відомо, що два білоруські гелікоптери перетнули кордон із Польщею. У Варшаві спершу заперечили цей факт. Втім, згодом інцидент підтвердили. Зазначається, що повітряний простір перетнули вертольоти, що здійснювали навчання поблизу кордону. Зазначається, що про ці навчання Мінськ попередньо інформував Варшаву.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com