Генерал армії США пояснив, як Україна може уникнути сценарію тривалої війни

14.05.2022, 15:32
119637

Україна зможе уникнути сценарію тривалої війни, якщо матиме достатньо зброї.

Читайте також: Зеленський заявив, що Україна не поступиться територією, щоб “зберегти обличчя Путіну”

Про це заявив чотиризірковий генерал армії США, Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках Веслі Кларк під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму, пише “Укрінформ“.

“Якщо в України буде бойова спроможність відкинути російські війська на Донбасі, розрізати поступово їхні сили в Херсоні, в Херсонській області, закрити їм доступ до Криму і йти у двох напрямках, і на сході, і на півдні, і розрізати їхні війська”, – зазначив він.

Крім того, за його словами, треба отримати мобільні засоби захисту, і тоді закрити ці котли чи оточення у двох місцях. А для цього потрібні і танки, і РСЗВ, і гелікоптери, і літаки, такі як Су, як F-16 і т.д. І для цього потрібні належні логістичні спроможності та відповідні дані розвідки.

“Якщо Україна має високі моральні стандарти, належний дух і мотивацію, отримає належне обладнання, озброєння і техніку, і в тому числі і Міг-35, інші види гелікоптерів і літаків від країн-друзів, то ми зможемо уникнути сценарію тривалої війни”, – певен Кларк.

На його думку, Росія не має уявлення про те, що відбудеться, якщо швидко діяти.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що війна з Росією досягне перелому до середини серпня і завершиться до кінця 2022 року. За його словами, в Росії вже триває переворот з метою усунення президента Володимира Путіна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com