Гройсман підтвердив, що візьме участь у парламентських виборах

15.04.2019, 12:32
20944

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман братиме участь у парламентських виборах, що відбудуться восени 2019 року. Про це він заявив ввечері 14 квітня в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте також: Гройсман заявив, що у держави немає ресурсів, аби підвищити пенсії

“Я до виборів готовий… Ніколи не приховував, що братиму участь у парламентській кампанії. Вважаю, що ще дуже багато чого потрібно зробити”, – заявив Гройсман.

За його словами, для цього “потрібна розумна більшість, розумна коаліція у парламенті зразка 2019 року”.

“Тоді Україна буде стабільною і буде розвиватися… якщо ми дамо відсіч “оскаженілому” популізму”, – додав він.

Прем’єр зазначив, що вважає важливим використати період між президентськими та парламентськими виборами для зміни системи.

“Між президентськими та парламентськими виборами є “вікно можливостей”, які треба використати для того, щоб далі змінювати систему. … Якщо ми змінили систему децентралізації, ми можемо почати закріплювати її у Конституції … Нам потрібно змінити виборчу систему – відкриті списки… Тоді ми більш якісних людей приведемо у систему центральної влади, в т.ч. можливо й з місцевого самоврядування”, – пояснив Гройсман.

За словами глави уряду, його завдання – “щоб “лідерство на місцях” з місць реальних, фактичних, переходило у центр для прийняття більш важливих рішень”.

“Також нам потрібно змінити правоохоронну систему України, яка б не пригнічувала економіку та не “кошмарила” бізнес … Якщо цього (змін – ред.) не відбудеться – ми станемо на ті ж граблі, на яких вже були не один раз”, – підсумував Гройсман.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com