Хто очолить комітет з питань розвідки при Зеленському замість Демченка

25.07.2022, 18:55
124511

Руслана Демченка звільнили з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони. Його місце може зайняти начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Джерело: LIGA.net

Буданов може отримати вже третю посаду

Про ймовірне призначення Буданова журналістам LIGA.net повідомило джерело в Офісі Президента та спецслужбах. Як відомо, 25 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Демченка.

Кирило Буданов – офіцер Головного управління розвідки Міноборони від серпня 2020 року. У травні глава української розвідки також очолив Координаційний штаб щодо полонених.

На цій посаді він замінив міністерку з питань реінтеграції окупованих територій Ірину Верещук.

Що відомо про відставку Демченка

ЗМІ писали про те, що Демченко під час підписання так званих Харківських угод очолював МЗС України, через що підпадав під закон про люстрацію.

Та президент Зеленський повідомляв, що Демченко непричетний до підписання скандальних угод, оскільки не ставив підпису на договорі й не доповідав у парламенті.

Однак розслідування журналістів “Схем” свідчить, що Демченко причетний до лобіювання Харківських угод і таки підпадав під люстрацію.

Окрім того, Демченко отримав статус учасника бойових дій, хоча не воював. Аналітик “Левіафану” Микола Мельник інформував, що чиновник отримав статус за свою діяльність у 2014 році.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com