Інформаційна війна: українців попереджають про фальшиве відео з Зеленським

16.04.2022, 17:33
117573

Росія вдруге хоче запустити діпфейк з президентом Володимиром Зеленським. За наявною у Центра стратегічних комунікацій інформацією, це може статися найближчим часом, тому українців закликають не вірити фальшивим заявам президента та бути уважними.

Читайте також: На Дніпропетровщині окупанти вдарили ракетами по птахофабриці (фото)

Про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, у рамках цієї російської спецоперації противник планує створити враження, що Зеленський скаже своє негативне ставлення до українських міст, зокрема Маріуполя. 

Зауважимо, що одним з улюблених технологічних прийомів пропагандистів в інформаційній війні став діпфейк. Діпфейк – це технологія штучно створених відео, які згенеровані за допомогою алгоритмів машинного навчання.

Вперше росіяни застосували діпфейк з президентом України 16 березня. Тоді ворог розмістив фіктивну “заяву президента Володимира Зеленського”, в якій він нібито закликав українців припинити боротьбу та скласти зброю. Його активно розганяли проросійські Телеграм-канали та окремі ресурси, які теж були зламані хакерами. Завдяки пильності українців, тоді такий вкид росіянами не вдався.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com