Іноземці через 4 роки отримають доступ до ринку української землі з правом купівлі – Богдан

9.11.2019, 10:13
51244

Право на купівлю ділянок землі в Україні у рамках нового законодавства про земельний ринок громадяни інших держав отримають через чотири роки. Про це повідомив голова ОП Андрій Богдан в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Читайте також: Повідомили, скільки вартуватиме українська земля після запуску ринку

Як зазначається, наразі переваги у купівлі земельних ділянок матимуть громадяни України.

“Неправда, що там іноземці. Там прерогатива в певний період, який мають для викупу землі – саме українці. Саме українські громадяни, які хочуть розвивати сільськогосподарське виробництво. Іноземці будуть брати участь через чотири роки, чотири з чимось”, – зауважив Богдан.

За словами політика, законопроєкт про скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель дозволить узаконити договір продажу землі, що допоможе ліквідувати схеми “сірого ринку”.

“Треба розуміти, що в Україні в рік може продаватися не більше 5% землі. Це статистика. На сьогоднішній день цей ринок фактично працює, але цей ринок працює “в чорну”. Це ринок продажу земель, коли оформляються неналежні документи, а коли селян часто обманюють. Грошей їм не виплачують, бо виплачують якийсь мізер і цим користуються великі компанії. Ми хочемо легалізувати, щоб договір був офіційний. Щоб один українець міг у іншого легально купити землю”, – додав голова ОП.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com