Кабмін не може виплатити аграріям мільярд дотацій: повідомили причину

27.12.2019, 20:50
58025

Кабінет міністрів не може виплатити 1 млрд грн державних дотацій українським аграріям через судовий позов громадської організації “Всеукраїнська аграрна рада” (ВАР) до попереднього уряду. Про це на брифінгу заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, повідомляє УНІАН.

Читайте також: На засіданні аграрного комітету побилися нардепи (відео)

“Кабінет міністрів цього року профінансував всі програми, які були в бюджеті держпідтримки сільського господарства, на 3,4 млрд грн. Але ще 1 млрд грн виплат зараз заблоковано в судовому порядку через позов “Всеукраїнської аграрної ради” до попереднього уряду”, − сказав він.

Зокрема, українські аграрії не можуть отримати виплати за двома програмами: “Державна підтримка тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)” − 830 млн грн, “Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств” − 186 млн грн.

Як наголосив Милованов, кошти на ці напрями передбачено в бюджеті в повному обсягу, проте їх виплата заблокована позовом ВАР про визнання протиправною і нечинною ухваленої ще в лютому 2018 року постанови Кабміну про затвердження цих програм.

Читайте також: Кабмін збільшив список дотацій для фермерів

Міністр повідомив, що 26 грудня 2019 року Міністерство юстиції подало касаційну скаргу до Верховного суду України з метою розблокувати виплати. Він пообіцяв у 2020 році виконати всі програми підтримки аграрного сектору в повному обсягу відповідно до затвердженого держбюджету, а також здійснити виплати за тими програмами, які зараз заблоковані.

“Уряд готовий, гроші є, комісії проведено, виплати проводились включно до сьогодні − 27 грудня, але суд зупинив можливість нам провести платіжки, тому 1 млрд грн аграрії недоотримали”, − сказав Милованов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com