Кабмін відкликав подання Саакашвілі на призначення віцепрем’єра – журналіст

28.04.2020, 14:27
70873

Кабмін відкликав з Верховної Ради подання на призначення Міхеіла Саакашвілі віцепрем’єр-міністром з реформ.

Читайте також: Разумков не впевнений, що підтримає призначення Саакашвілі в Кабмін

Про це написав на своїй сторінці у Facebook головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.

“Призначення Міхеіла Саакашвілі у фракції “Слуга народу” заблоковано. У фракції “Слуга народу” після довгих переговорів вдалося зібрати близько 140-170 голосів за призначення Саакашвілі з 248 депутатів, водночас у партійному чаті готовність голосувати публічно заявили трохи більше 100 депутатів”, – наголосив він.

За словами Бутусова, голосів немає через небажання президента Володимира Зеленського виступати зараз публічно на підтримку Саакашвілі.

“Щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів, “Слуги” повинні дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248. Можливо, щось зміниться, адже президентом правлять емоції, але зараз ОП дала відбій. Замість голови ОП Андрія Єрмака завдання збирання голосів перекладено на главу фракції Давида Арахамія – тобто навіть статус парламентера знижений”, – додав журналіст.

Водночас Бутусов зазначив, що нині розглядається варіант висунення Саакашвілі на виборах мера в Одесі як кандидата від “Слуги народу” з максимальною політичною та фінансовою підтримкою влади.

Окремо журналіст розповів, що також було провалено ідею призначення колишнього заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе очільником Державного бюро розслідувань.

“Ідею призначити Давіда висунув сам президент Зеленський, озвучив її широкому колі своєї команди, і багато хто почав уже вітати Давіда. Але з самим Сакварелідзе досі ніхто з ОП навіть не розмовляв. Тож слова залишаються словами”, – резюмував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com