Канцлер Австрії отримав обіцянки Путіна про “зелені коридори” та обмін полоненими

28.05.2022, 15:02
120664

У п’ятницю, 27 травня, канцлер Австрії Карл Негаммер провів телефонні переговори із президентом РФ Володимиром Путіним. Головною темою розмови була війна, яку розв’язав Кремль на території України.

Читайте також: Техніку та інше майно з телеканалів Медведчука конфіскували “для потреб військової адміністрації” — ЗМІ

У своєму Twitter австрійський канцлер написав, що російський президент “подав сигнали” про готовність до обміну полоненими та розблокування українських портів для постачання продовольства.

“Наше розуміння активної політики нейтралітету полягає у використанні будь-якої можливості для діалогу. Тому я зателефонував президенту Путіну. Він дав позитивний сигнал щодо обміну полоненими. Він також хоче дозволити переміщення товарів через Чорне море”, – йдеться у повідомленні.

Після розмови з Путіним, яка тривала 45 хвилин, канцлер розповів про її зміст журналістам.

Як передає Österreichischer Rundfunk, відповідаючи на запитання, Негаммер пояснив, що Путін намагався зобразити відсутність продовольчої безпеки у великих частинах світу внаслідок санкцій. “Але без війни цих санкцій проти Росії навіть не було б”, – заперечив господареві Кремля австрійський лідер.

Щодо обміну полоненими, за словами Негаммера, Путін дав “запевнення”, що буде вести переговори з Україною з цього приводу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com