Катував мирних українців: Венедіктова назвала ім’я ще одного окупанта, який чинив звірства на Київщині

9.05.2022, 23:05
119338

Це – командир мотострілецької роти 15-ої “миротворчої” бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ Антон Струєв.

Читайте також: “Полон для азовців означає смерть”: захисники заблокованого Маріуполя мають чотири варіанти дій

Про це прокурорка повідомила в Facebook.

Антону Струєву українська прокуратура повідомила про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням. Правоохоронці встановили, що загарбник разом із іншими військовими РФ у березні в окупованому селі Мокрець Броварського району взяли у полон двох мирних жителів. Він катував чоловіків, вимагаючи від них здати позиції ЗСУ та надати інформацію про місцеву територіальну оборону.

“Вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками, командир вибивав інформацію ударами по обличчях та головах потерпілих. А після наказав їм роздягнутись та запроторив у підвал. Міноборони рф та їхній пропагандистський канал “Звезда” оспівували “подвиги” цього офіцера та ставили його “героїзм” за взірець”, – написала Венедіктова.

Генеральна прокурорка зазначила, що Антон Струєв – вже третій військовослужбовець цієї “миротворчої” бригади РФ, якому повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни в Броварському районі. Ще двоє його співслужбовців викриті у жорстокому знущанні із військовополоненого та із священника у селі Богданівка.

“Якщо ви впізнаєте цього військовослужбовця рф і маєте свідчення про його участь в інших воєнних злочинах – надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75″, – наголосила Венедіктова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com