Конгрес США має намір визнати Росію державою спонсором-тероризму

21.07.2022, 16:31
124340

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена та закликала визнати Росію державою-спонсором тероризму — інакше це зробить Конгрес.

Читайте також: Червоний Хрест Польщі знову видаватиме гроші деяким біженцям з України: хто і як може отримати допомогу

Як пише Politico з посиланням на джерела, таке попередження  держсекретарю вона зробила на початку цього тижня під час їхньої телефонної розмови.

Водночас речники Держдепартаменту та офісу Пелосі відмовилися від коментарів з цього приводу.

Видання також зазначає, що хоча Конгрес надав держсекретарю США повноваження називати іншу країну державою-спонсором тероризму, він може це зробити і сам, таким чином, тиснучи на президента Росії Володимира Путіна самостійно.

“Немає жодної юридичної причини, через яку Конгрес не міг би ухвалити закон, який би фактично визнав Росію державою-спонсором тероризму. Ухвалення Конгресом законодавства є, очевидно, більш складним шляхом, ніж це зробить держсекретар, але це дасть адміністрації (Байдена – ред.) політичне прикриття, яке їй необхідно для ескалації економічного тиску та риторики проти Путіна”, – наголосив помічник одного з представників Демократичної партії.

За даними Державного департаменту, визнання країни державою-спонсором тероризму передбачає обмеження іноземної допомоги, заборону на експорт та продаж продукції оборонного призначення, певні заходи контролю за експортом товарів подвійного призначення та різні фінансові та інші обмеження.

Politico зазначає, що, за словами деяких експертів, такий крок щодо РФ посилить тиск на Кремль і зробить будь-які відносини з країною практично неможливими.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com