Китайські війська перебувають у стані підвищеної бойової готовності через літак США у Тайванській протоці

25.06.2022, 15:15
122687

Китайські військові заявили в суботу, що недавній проліт американського літака через Тайванську протоку навмисно порушив регіональну ситуацію і поставив під загрозу мир та стабільність

Про це пишуть Економічні новини з посиланням на Reuters.

Полковник Ши І, представник Східного командування Народно-визвольної армії Китаю, сказав у своїй заяві, що військові організували повітряні та наземні сили для спостереження за операцією американської авіації, яка відбулася у п’ятницю.

Він додав, що вони рішуче виступили проти дій Сполучених Штатів і що їхні війська перебувають у стані підвищеної бойової готовності.

ВМС США не одразу відповіли на запит про коментарі.

Тайванська протока була частим джерелом військової напруженості з того часу, як уряд Китайської Республіки біг на Тайвань у 1949 році після поразки у громадянській війні з комуністами, які створили Китайську Народну Республіку.

Раніше Китай заявляв, що має суверенітет і юрисдикцію над Тайванською протокою, тоді як Сполучені Штати і Тайвань стверджують, що протока, що відокремлює острів від Китаю, є міжнародним водним шляхом.

Остання напруженість щодо протоки виникла після того, як Тайвань у четвер заявив, що підняв у повітря реактивні літаки, щоб попередити 22 китайські літаки у своїй зоні ППО, що стало другим великомасштабним вторгненням за тиждень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com