Китайці випробують нову вакцину проти COVID-19: не укол, а інгаляція

23.03.2021, 20:20
95756

Китайське управління з лікарських засобів схвалило для клінічних випробувань інгаляційну вакцину від COVID-19, розроблену фірмою CanSino Biologics, – повідомляє Курс України.

Читайте також: Вакцина Janssen: укол робиться лише один раз

Цей крок був зроблений після того, як Національне управління медичних продуктів дало умовний дозвіл на вакцину, дозволивши її публічне використання.

В даний час в Китаї є п’ять вакцин проти коронавіруса, які були умовно схвалені ринком або дозволені для використання в екстрених випадках, але жодна з них ще не вводилася шляхом інгаляції.

CanSino повідомила в своїй останній документації на Гонконгській фондовій біржі, що вакцина для інгаляцій була спільно розроблена компанією і Пекінським інститутом біотехнології, додавши, що їх заявка на клінічні випробування отримала зелене світло в понеділок. Але вчені попередили, що безпека і ефективність вакцини «підлягають підтвердженню» в ході випробувань.

Крім того, національний інститут фармакології та безпеки харчування Угорщини видав дозвіл на застосування однокомпонентної вакцини від коронавірусу розробки китайської компанії CanSino. До цього вакцина була схвалена в Китаї, Пакистані та Мексиці.

Станом на 20 березня Китай ввів 74,96 млн доз вакцини проти коронавірусу, згідно з даними нашого світу в даних, результат співпраці Оксфордського університету та благодійної організації.

Посольства Китаю в деяких країнах, включаючи США, Австралію та Індію, випустили повідомлення, в яких йдеться про те, що країна буде відкривати заявки на отримання візи для відбору людей, які перенесли уколи китайського виробництва.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com