Лавров зробив заяву про “дипломатичні” переговори України та РФ

14.02.2024, 12:31
154174

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія нібито готова до дипломатичного закінчення війни проти України, але хоче залишити собі всі ті території, які вона встигла окупувати.

Читайте також: В ISW підтвердили просування росіян в Авдіївці: що там зараз відбувається

Про це повідомлять росЗМІ з посиланням на заяву Лаврова в Держдумі РФ 14 лютого.

“Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації”, – сказав міністр країни-агресорки.

Лавров також додав, що оскільки “західні країни” не хочуть враховувати інтереси Москви та “реалії, що склалися на землі”, то варіантів домовитися “поки що не проглядається”.

“Однак, за відсутності у тих, хто оголосив нам війну, серйозних пропозицій і (з урахуванням) їхнього небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, говорити за столом переговорів поки що не вийде. Варіантів таких не проглядається”, – сказав Лавров.

Він також заявив, що нібито Вашингтон і його союзники “не полишають мрій” про нанесення Росії стратегічної поразки. Водночас Лаврову привиділося, що російська армія нібито “успішно діє” на “українському театрі воєнних дій”, і нібито “на Заході вже більше говорять не про свою перемогу, а про те, як би не дати перемогти Путіну”.

Міністр країни-агресорки також вкотре повторив, що безпека Росії і захоплених окупантами українських територій нібито “буде надійно забезпечена, а цілі спецоперації (війни проти України − ред.) у цьому контексті будуть досягнуті”, – сказав Лавров.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com