Лікар назвала головну небезпеку кавуна
Ендокринолог і кандидат медичних наук Зухра Павлова розповіла, чого потрібно побоюватися любителям кавунів. Хоча багато хто вважає, що головна небезпека криється в ризику “нарватися” на нітрати, насправді купити такий кавун – велика рідкість
“Отруєння нітратами було актуальне років сто тому, коли кавуни були набагато дорожчі добрив”, – пояснила лікар. За її словами, проблем з частини нітратів не виникне, якщо при виборі ягоди звертати увагу на її стан: на шкірці не повинно бути підозрілих плям, а всередині – жовтих прожилок.
Павлова підкреслила, що найнебезпечніше в кавуні – це фруктоза. “І це науковий факт”, – додала вона. Ендокринолог пояснила, що фруктоза запускає в організмі процес “на кшталт голоду”, що призводить до набору зайвої ваги і ожиріння.
Однак протистояти надлишку фруктози досить просто – кавун завжди треба їсти після повноцінного обіду, зазначила Павлова . Крім того, лікар порадила не їсти більше 200-300 грамів ягоди за один раз.
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)