Лікар назвала несподівані симптоми COVID-19 у дітей

24.09.2020, 16:33
84983

Коронавірус в більшості випадків проявляється симптомами схожими з іншими респіраторними захворюваннями, такими як ГРЗ, грип. Будь-яка застуда повинна розглядатися як можлива коронавірусна інфекція, вважає дитячий інфекціоніст Світлана Куніцина.

Читайте також: Зеленський заявив, що в Україні почалася друга хвиля коронавірусу

Вона розповіла, які симптоми COVID-19 більш характерні для дорослих і назвала відмітну рису цієї хвороби у дітей. Про це повідомляє ТСН.

Куніцина перерахувала симптоми коронавірусу: підвищення температури, біль у горлі, кашель та нежить. Вона зазначила, що нежить раніше не входив в список, але зараз у багатьох захворювання починається саме з нього.

“Відразу говорили, що нежиті при коронавірусу немає, а зараз ми бачимо, що це один з основних симптомів. Наявність нежитю не виключає можливості наявності коронавірусної інфекції. Кашель – він може бути, а може і не бути. Температура теж може бути різною – від нормальної до гіпервисокої. Також присутні слабкість, стомлюваність, сонливість. Навіть хвороба починається з того, що людина відчуває незрозумілу невмотивовану іншими причинами слабкість”, – розповіла лікар.

Вона зазначила, що специфічний симптом коронавірусу у дорослих – це втрата нюху і при інших респіраторних захворюваннях він не зустрічається. У дітей симптоматика захворювання майже така ж, як і у дорослих, але є один нюанс.

“У дітей, на відміну від дорослих, є характерні симптоми – це блювота і пронос. Акцент на тому, що все ж таки діти хворіють легше і ті важкі прояви у вигляді погіршення дихання, відчуття нестачі повітря, упор на високій гарячці – такі симптоми у дітей більш рідкісні. Коронавірус у дітей проходить частіше всього як середньої тяжкості ГРЗ”, – зазначила інфекціоніст.

Вона порекомендувала батькам звертатися за допомогою відразу, як тільки з’являються перші симптоми у дітей і підозра на коронавірус.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com