Лікар назвав 6 дієвих способів боротьби з нежиттю без використання медикаментів

3.10.2020, 19:53
85730

В осінній період особливо популярними стають респіраторні захворювання, такі як грип, коронавірус та ГРВІ. Крім того, навіть без інфекційного агента в цю пору року часто з’являється нежить як наслідок переохолодження.

Читайте також: Епідеміолог розповіла, як коронавірус поширюється в магазинах

Лікарі не радять самостійно лікувати нежить при коронавірусі або ангіні, однак неінфекційний риніт, як правило, проходить самостійно. Як прискорити одужання при неінфекційному нежиті, пише РБК-Україна.

Топ-6 ефективних порад щодо лікування риніту:

Використовуйте зволожувач повітря. Ніс може бути закладений через занадто сухе повітря в приміщенні. Зволожувач швидко розв’яже цю проблему, а якщо доповнити його роботу вологим прибиранням, результат буде ще кращим.

Морська вода. Лікування риніту іноді впирається у профілактичне закопування морської води. У багатьох випадках цього достатньо, щоб дати носові можливість вільно дихати. Краплі продаються в аптеці, також можна зробити їх самостійно: залити чайну ложку морської солі окропом, дочекатися, поки сіль розчинитися і піпеткою залити рідину в ніс.

Зробіть компрес. Теплий вологий компрес краще розмістити прямо на носі (це не дуже зручно), а на лобі та на очах, щоб комплексно впливати на носові пазухи. Однак важливо знати, що при гаймориті компреси протипоказані. Цю процедуру краще не проводити, якщо ви не впевнені в діагнозі.

Ефірні олії. Евкаліптова або ментолова мазь може впоратися з легкої закладеністю, хоча механізм її впливу лікарям до кінця не ясний. З’єднання ефірних олій благотворно впливають на судини та сприяють поліпшенню прохідності повітря, знімають запалення і набряклість. Використовуйте аромалампи, або нанесіть трохи олії на шкіру під носом.

Прийміть теплий душ. Тепле і вологе повітря допомагає усунути нежить, але тільки на якийсь час.

Гірчиця. Цей, досить радикальний метод, досі користується популярністю. Гострота цього соусу призводить до виділення рідини в носоглотці, що допомогає пробити “пробки”. Використовується як екстрений засіб для поліпшення прохідності повітря.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com