Лікар пояснив, чому не треба збивати температуру 37

3.12.2020, 11:35
90670

Нещодавно в мережі з’явилася заява ізраїльського лікаря Бориса Бриля про те, що температуру 37 потрібно збивати. На думку українського лікаря Павла Сільковського, це не зовсім так.

Читайте також: 6 порад від лікаря, який перехворів коронавірусом

“Це той момент, коли змішали все в купу і просто вводять в оману простих людей. Я припускаю, що навіть слова лікаря тут теж неправильно трактуються. І температура, і кашель, і біль в організмі служать захисними процесами, які забезпечують та підтримують гомеостаз. Однак, якщо пацієнт знаходиться під контролем лікаря, то деякі з цих механізмів можна усувати”, – написав медик на Facebook-сторінці “По той бік новин”.

Якщо збивати температуру 37 можна пропустити ряд дуже важливих симптомів. Медик зазначає, що, наприклад, у випадку з коронавірусом температура грає противірусну роль.

“Але якщо ми лікуємо вірусну інфекцію, антибіотик проти неї безсилий. Противірусні препарати часто теж неефективні. Наприклад, проти COVID. В такому випадку залишається тільки температура, підвищення якої також відіграє противірусну роль . Якщо в такому випадку ми ще й знижуємо температуру, можемо мати набагато гірші наслідки. Все це може закінчитися дуже плачевно”, – вважає лікар.

Треба відзначити, що найважливіше рішення збивати вам температуру чи ні, повинен приймати лікар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com