Маколею Калкіну – 41: як склалася доля зірки “Один вдома”

26.08.2021, 18:54
99576

26 серпня 2021 року американському акторові Маколею Калкіну виповнюється 41 рік (так, знаємо, в це складно повірити).

Читайте також: Мама загиблого Кузьми Скрябіна розповіла, ким стала його єдина дочка: “Незвичайна”

З цієї нагоди УНІАН вирішив розібратися, як склалася подальша доля зірки “Один вдома”, який в 90-і роки минулого століття вважався одним з найкращих дітей-акторів за всю історію кінематографа.

Батьки Маколея Калкіна почали будувати кар’єру свого сина практично з самого його народження, і вже в 4 роки хлопчик дебютував в театрі на сцені Нью-Йоркської філармонії. Через рік відбувся кінодебют Калкіна – у фільмі “Опівнічна година”, втім, там у нього була епізодична роль навіть без згадки в титрах. Далі у юного актора було ще кілька другорядних ролей в кіно, проте по-справжньому знаменитим він прокинувся в 1990 році, коли йому було всього 10 років.

А все завдяки вже культовій американській різдвяній комедії “Один вдома”(Home Alone). Історія про милого хлопчика на ім’я Кевін Маккаллістер, якого власна сім’я забула вдома напередодні різдвяних канікул, дружно полетівши в Париж, хоч і отримала змішані відгуки критиків, знайшла небувалу популярність серед глядачів. Судіть самі – при бюджеті 18 мільйонів доларів “Один вдома” сумарно заробив у прокаті майже 470 мільйонів доларів.

Багато в чому такого успіху фільму вдалося домогтися завдяки харизматичному хлопчикові Маколею Калкіну. Не дивно, що через два роки вийшло продовження фільму – “Один вдома 2: Загублений в Нью-Йорку” (Home Alone 2: Lost in New York).

До 1994 року Калкін знявся ще в декількох фільмах, включаючи трилер “Хороший син” (Good Son), де він кардинально змінив амплуа, перетворившись з милого розбишаки на хлопчика-соціопата і жорстокого вбивцю.

Здавалося б, попереду на юного актора чекало блискуче майбутнє. Однак як нерідко буває з дітьми-акторами, Калкін став жертвою жадібності власних батьків. Батько сімейства змушував сина забагато працювати, попутно намагаючись пропхати на екран п’ятьох його братів і сестер. При цьому через занадто високі вимоги по гонорарах, висунутих батьком, Маколею просто перестали пропонувати ролі в кіно. Сам юний актор був тільки радий взяти паузу, що в результаті тривала майже 10 років.

На початку 2000-х Калкін спробував реанімувати свою кар’єру. Після певного успіху на театральній сцені, він отримав головну роль у незалежній біографічній трагікомедії “Клубна манія” (Party Monster). Фільм був заснований на реальних подіях і присвячений нью-йоркському організатору клубних вечірок – сумнозвісному “Королю клубних діток” Майклу Елігу. І хоча критики позитивно оцінили гру Калкіна, а сам фільм став вельми популярним в певних колах, це не допомогло акторові відродити кар’єру.

Аж до середини 2010-х Маколія Калкіна переслідували суцільні невдачі – як в особистому житті, так і на професійному терені, що вилилися в глибоку депресію, проблеми з наркотиками і навіть спробу самогубства. У якийсь момент в ньому вже неможливо було розгледіти того милого хлопчину з фільму “Один вдома”. Втім, йому все ж вдалося взяти себе в руки – в результаті в 2017 році Калкін став набагато краще виглядати, почав відносини з актрисою Брендою Сонг, а в квітні 2021 року у пари народився первісток.

Маколей Калкін в "Американській історії жахів" / фото twitter.com/AHSFX

Крім того, Калкін знову взявся за відродження своєї кінокар’єри. Так, в лютому 2020 року було анонсовано появу актора в новому сезоні культового хоррор-серіалу “Американська історія жахів” (American Horror Story: Double Feature), перший епізод якого вийшов 25 серпня 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com