Між Україною та США назріває суперечка: в WP назвали причини та наслідки для фронту

16.04.2024, 12:02
157377

Офіційні особи США вважають, що удари України по російських нафтопереробних заводах (НПЗ) призведуть до підвищення світових цін на енергоносії та збільшать кількість атак Росії як відплату. Те, що Україна не утримується від атак, поглиблює напруженість у відносинах з Америкою.

Читайте також: У Росії бульдозерами знесли єдиний храм ПЦУ, бо “заважав спокою місцевих”

Про це повідомляє The Washington Post.

За словами офіційних осіб, заклик США не бити по російських НПЗ, озвучений під час Мюнхенської конференції з безпеки в лютому, роздратував Зеленського та його головних помічників. Вони розповіли, що президент України відхилив цю рекомендацію, не знаючи, чи відображає вона позицію адміністрації Байдена.

Але в наступні тижні Вашингтон посилив це застереження в численних розмовах з Києвом, зокрема з радником з національної безпеки Джейком Салліваном, який відвідав столицю України в березні, та іншими високопосадовими чиновниками оборони та розвідки США.

“Проте замість того, щоб мовчазно погодитися на прохання США, Україна подвоїла свою стратегію, завдавши ударів по низці російських об’єктів, включно з атакою 2 квітня на третій за величиною нафтопереробний завод Росії. Ці інциденти загострили напруженість у відносинах, оскільки Київ чекає, чи ухвалить Конгрес давно відкладений пакет допомоги на суму 60 мільярдів доларів у той час, як російські війська проривають українські позиції по всій лінії фронту”, – йдеться у статті.

Автори видання зазначають, що довготривалі українські удари вивели з ладу щонайменше 10 відсотків потужностей російських нафтопереробних заводів. Це відбувається в той час, коли президент Байден нарощує свою передвиборчу кампанію, а світові ціни на нафту досягають шестимісячного максимуму.

Прихильники України у США звинувачують Білий дім у пріоритеті внутрішньої політики над військовими цілями Києва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com