Мобілізація від 18 років: Рада ухвалила важливе рішення

26.03.2024, 19:31
156380

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки відхилив правку до законопроєкту про мобілізацію, яка могла б призвести до мобілізації від 18-річного віку.

Читайте також: Власники Ferrari, Rolls-Royce та інших елітних авто звільнені від “податку на розкіш” – аналіз Bihus.Info

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

“Комітет з нацбезпеки тільки що відхилив правку, яка могла призвести до примусової мобілізації з 18-річного віку“, – йдеться в короткій заяві політика.

Нагадаємо, в мобілізаційному законопроєкті було запропоновано скеровувати для проходження базової військової служби чоловіків віком від 18 до 25 років. Вони можуть обирати рік проходження служби до досягнення ними 24-річного віку.

Згідно з п. п. 1 ч. 1 ст. 37 закону “Про військовий обов’язок та військову службу”, на облік беруть призовників віком до 25 років. Згідно з підпунктом 2, на облік вже ставлять військовозобов’язаних – тих призовників, які пройшли базову загальновійськову підготовку.

На думку адвоката Романа Сімутіна, в такому разі чоловік після проходження базової військової підготовки як призовник у віці 18-24 роки автоматично ставав би військовозобов’язаним, тому фактично міг би бути мобілізованим.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com