Митника затримали на хабарі за “євробляхи”

27.11.2018, 13:12
5865

Затримали митника, який за хабарі незаконно оформлював ввезення автомобілів на номерах іноземної реєстрації.

Читайте також:Як в українських моргах вимагають хабарі за трупи людей

Про це повідомила пресс-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

“27 листопада 2018 року прокурорами військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано державного інспектора відділу митного оформлення № 4 митного поста “Нові Яриловичі” Чернігівської митниці Державної фіскальної служби. За два місяці нечистий на руку митник “заробив” тільки на ввозі автівок понад 17 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Держслужбовець систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадянина України за безперешкодне митне оформлення легкових транспортних засобів на іноземній реєстрації в режимі “тимчасове ввезення до одного року” на громадянина-нерезидента на територію України із сусідньої республіки Білорусь, а також не ініціювання проведення поглибленої перевірки та не складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення при їх ввезенні.

Увечері, 26 листопада 2018 року, діючи під контролем правоохоронних органів, вказана службова особа знову одержала від цього ж громадянина частину неправомірної вигоди у сумі 6 200 гривень за безперешкодний ввіз на територію України 2 легкових автомобілів, перебуваючи за місцем дислокації свого підрозділу у с. Скиток, Ріпкинського району, Чернігівської області. Таким чином “заробіток” митника склав 17 тисяч гривень.

Хабарника затримано. Отримані ним грошові кошти вилучені. Затримання проводилось за оперативного супроводження відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернігівській області.

На даний час тривають обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

Наразі йому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара), клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com