На 1 жовтня українці можуть їздити без віз у 126 країн світу

1.10.2019, 12:51
44759

У четвертому кварталі 2019 року Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу паспортів світу, і тепер займає 43−е місце. Водночас за три місяці кількість безвізових країн залишилося колишньою − 126 напрямків. Таким чином, зміна позиції відбулося за рахунок руху інших держав у рейтингу.

Читайте також : Стало відомо, з якими країнами Україна підпише безвіз найближчим часом

Про це свідчать дані опублікованого 1 жовтня 2019 року компанією Henley & Partners оновленого Індекс паспортів, який відображає зміни у безвізовому режимі країн світу в четвертому кварталі 2019 року.

Водночас трійка лідерів рейтингу за три місяці не змінилася. Перше місце в Індексі займають Японія і Сінгапур. Паспорти цих країн дозволяють відвідувати без візи 190 напрямків з 227 можливих. Друге місце розділили Німеччина, Фінляндія і Південна Корея − 188 безвізових країн. На третій сходинці, як і раніше, Данія, Італія та Люксембург – 187 напрямків. Великобританія і США все так само на 6−му місці − найнижчому з 2010-го року. У 2014− му році обидві країни займали 1−е місце в рейтингу.

Найбільш успішними три місяці стали для Об’єднаних Арабських Еміратів. Країна піднялася на рекордні п’ять рядків, отримавши безвізовий доступ в ряд африканських країн. Зараз ОАЕ посідають 15−е місце (172 напрямків). Мальта і Кіпр, які відомі програмами отримання громадянства через інвестиції, поліпшили свої показники. Громадяни Мальти можуть відвідувати без візи 183 країни світу. Кіпр розділив 14−е місце з Монако− 173 країни. Афганістан знаходиться на останньому 107−му місці Індексу з безвізовим доступом до 25 країн.

Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як Індекс візових обмежень (перейменований в 2018 році), являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com