На Дніпропетровщині прокурор продавав арештоване майно

2.08.2019, 09:28
35529

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Державним бюро розслідувань (ДБР) викрили на перевищенні владних повноважень прокурора однієї з прокуратур Дніпропетровської області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: У Дніпропетровській області мер погорів на хабарі у 10 тис. доларів

Прокурор виступав процесуальним керівником у кримінальному провадженні щодо рейдерського захоплення і незаконної обробки 420 гектарів земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності одного з приватних акціонерних товариств регіону.

Під час досудового слідства чиновник ініціював накладення арешту на вилучене майно – урожай технічних культур. Усупереч постанові суду про заборону розпоряджатися і використовувати вилучені посіви до прийняття остаточного рішення чиновник особисто продав місцевому комерсанту врожай через товарну біржу.

Через ці махінації прокурор збагатився на 882 тисячі гривень. У той же час, за висновком експертів, реальна ринкова вартість заарештованого майна в 10 разів більша. Тому, за попередніми оцінками, було завдано збитків державному бюджету на 8 мільйонів гривень.

У рамках відкритого кримінального провадження пройшли обшуки в місцевій прокуратурі, відділеннях поліції і на товарній біржі. Під час слідчих дій було вилучено матеріали, що підтверджують протиправну діяльність посадової особи.

Читайте також: У Дніпропетровській області знайшли труп жорстоко вбитого правоохоронця

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших посадових осіб, можливо, причетних до операції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com