На фірмах, які причетні до обміління Світязя, правоохоронці проводять обшуки

4.02.2020, 11:17
61897

Для поливу найбільших плантацій лохини в Україні ТОВ “Волинська Ягідка” незаконно та без відповідних дозволів облаштувало велетенські ставки в басейні річки Прип’ять, що призводить до обміління найбільшої перлини Волинського Полісся – озера Світязь.

Читайте також: На фірмі, яка причетна до обміління Світязя, правоохоронці проводять обшуки

Сьогодні ж, 04 лютого працівниками ДСР Спільно з СУ ГУНП із задіянням КОРДУ проводяться слідчі дії на територіях “Волинської Ягідки” та ПП “Флори”, яке також спеціалізується на вирощуванні ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників. Зокрема, причиною перевірок є ряд можливих порушеннь даними підприємствами з використання водних ресурсів, що призвело до обмілління Світязя та інших водних об’єктів на прилеглих територіях.

Нагадаємо, що ТОВ “Волинська Ягідка” створене та зареєстроване у Любомлі у 2016-му році. Офіційні засновники та вигодоотримувачі — мама депутата, члена постійної комісії Волиньради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Вячеслава Богдана Оксана Богдан, дружина та донька іншого обранця громади, в минулому головного лісівника України Володимира Бондаря Світлана Бондар та Ольга Погребенник.

Що стосується участі у вигідному бізнесі колишнього очільника Держлісагенства України та депутата Волиньради з новоствореної депутатської групи “Патріоти Волині” Володимира Бондаря, то він стверджує, що, будучи публічною особою, не займався бізнесом повноцінно, наразі ж йому нічого не заважає.

Загалом, правоохоронці паралельно проводять обшуки і на ПП “Флора”, співвласником якого є Владислав Поляков

Нагадаємо, 19 липня 2015 року у Шацьку, на території ПП “Флора” невідомі чоловіки в масках завітали на обійстя до одного з бізнесменів. Чоловіки не представились, однак одразу заявили, що не пустять господаря на територію його володінь, а саме – ягідну плантацію зі збору лохини, аргументувавши це тим, буцімто він бандит.

Додамо, що близько 2 тижнів тому правоохоронці уже намагалися провести огляд  скважин, які незаконно облаштовані на території Прип’япі, проте бізнесмени та журналісти підконтрольних їм ЗМІ – “Першого каналу соціальних новин” та “Сфери-ТВ Луцьк” всіляко заважали правоохоронцям, аби ті провели огляд території та вжили відповідних заходів.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com