На окупованому Донбасі є близько 200 місць, де катують українців

11.12.2021, 14:30
106952

Правоохоронці розслідують понад тисячу злочинів, пов’язаних із незаконними ув’язненнями та тортурами на окупованих територіях. Вже встановили близько 200 так званих “в’язниць” бойовиків.

У цих місцях протягом усього періоду війни утримували і продовжують утримувати українців. Про це розповів начальник департаменту “військових злочинів” Офісу генпрокурора Юрій Рудь.

Скільки українців катували у “в’язницях” бойовики

За словами Рудя, через ці місця пройшло понад 3,5 тисячі осіб. Більшість з низ зазнавали тортур та інших форм жорстокої та нелюдської поведінки.

Скільки катів засудили

Чиновник розповів, що підозри оголосили вже понад 140 особам, а до суду направили обвинувальні акти щодо 54 людей. Також він звернув увагу на наявність трьох вироків щодо 17 осіб.

Читайте також: Від політиків до бізнесменів: журнал “Фокус” назвав 100 найвпливовіших українців

Це невелика кількість, але вона пов’язана насамперед із недосконалістю кримінально-процесуального законодавства щодо спеціального судового розгляду, – пояснив Рудь.

Затримання ката “Ізоляції” Куликовського: що відомо

Українські спецслужби затримали бойовика Дениса Куликовського – “Палича” у Києві. Він керував в’язницею “Ізоляція”.

За попередньою інформацією, у 2019 році Куликовський утік з окупованих територій до Росії. Проти бойовика порушили справи за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, торгівлю людьми, створення терористичної групи чи організації; порушення законів та звичаїв війни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com