Наступні чотири тижні будуть вирішальними: топпосадовці США спрогнозували розвиток війни в Україні

22.04.2022, 15:31
118006

Наступні чотири тижні визначать остаточний результат війни, яку розв’язала Росія проти України, із довгостроковими наслідками, які впливатимуть на карту Європи на десятиліття вперед.

Читайте також: “Російська влада переграла в шахи саму себе”: Подоляк підбив підсумки двох місяців війни для РФ

Водночас офіційні особи США, прогнозують, що бойові дії будуть тривалими й виснажливими, і вказують на крайню важливість терміново доправити Києву якнайбільше нових озброєнь.

Таку думку висловили високопосадовці США, пише New York Times.

Представники влади США кажуть, якщо війська РФ зможуть прорватися на схід, у диктатора Путіна буде більше можливостей у РФ представити свою так звану “спеціальну воєнну операцію” як обмежений успіх. А також заявити, що він “забезпечив захист проросійської меншості України”. У такій ситуації Путін міг би використовувати Донбас як важіль тиску в будь-яких переговорах.

“Але якщо українські військові зможуть зупинити наступ РФ на Донбасі, перед Путіним постане суворий вибір: спрямувати більше бойової могутності на війну, яка може затягтися на роки, або серйозно вести домовленості на мирних переговорах“, – зазначили представники американської влади, які говорили на умовах анонімності.

Але, за їхніми словами, перший варіант може означати повну національну мобілізацію і є політично ризикованим для російського лідера.

Водночас ще один високопосадовець міністерства оборони США вважає наступний місяць вирішальним поворотним моментом як для України, так і для РФ. На його думку, ця фаза битви нібито певною мірою сприяє РФ, оскільки путінські війська “переміщаються більш відкритою місцевістю, а не грузнуть у городах”.

Але, на його думку, за наявності правильного озброєння та збереження високого морального духу й мотивації ЗСУ можуть не лише зупинити просування загарбників із путінської армії, а й відкинути їх.

Своєю чергою колишній командувач Силами спеціальних операцій США в Європі у відставці генерал-майор Майкл Репас переконаний, що для ЗСУ вирішальне значення має те, що вони мають зупинити наступ РФ, щоб відбити увесь Донбас.

“Якщо Путіну вдасться захопити схід і встановити сухопутний коридор до Криму, Москва матиме сильнішу позицію в будь-якому врегулюванні шляхом переговорів. Ще через місяць я чекаю на виснаження з обох боків без військового рішення/результату в будь-якому випадку. Безвихідна ситуація означає, що Путін перемагає, а якщо він “переможе”, то на нас чекає важка дорога”, – сказав військовий.

Як пише видання з посиланням на чиновників США, що незалежно від результату війни “російські збройні сили будуть витрачені після цього наступного етапу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com