“Наступні дні будуть важкими”: українців попередили про можливі значні перебої в енергопостачанні

16.11.2022, 12:01
131033

Станом на ранок 16 листопада у Києві після масованої ракетної атаки РФ, від якої постраждали всі регіони України, спеціалісти відновили живлення об‘єктів критичної інфраструктури. Водночас мешканцям усіх регіонів треба бути готовими до тривалих відключень світла.

Читайте також: Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми від початку війни — Галущенко

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації та голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Завдяки злагодженій роботі енергетиків, працівників всіх комунальних служб міста Києва на даному етапі живлення об‘єктів критичної інфраструктури – відновлено. Водо- та теплопостачання працює в штатному режимі”, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Графіки відключень електроенергії у Києві наразі не є актуальними. Станом на ранок у столиці та Київській області досі застосовуються екстрені відключення світла.

Своєю чергою, голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький попередив, що наступні декілька дні будуть важкими.

“Водночас, наступні декілька дні будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, просимо з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію”, – сказав він в ефірі телемарафону.

Володимир Кудрицький запевнив, що в “Укренерго” є план реагування на різні ситуації, зокрема й найгірші. Водночас наголосив, що українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки. 

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com