НАТО готує нову Стратегічну концепцію

11.06.2022, 12:31
121714

Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що наступна Стратегічна концепція, яка буде узгоджена на Мадридському саміті наприкінці червня, стане планом для майбутньої адаптації НАТО.

Читайте також: Українські військові почали нищити рашистів системою залпового вогню “Буревій”: який вигляд вона має

Наступний саміт НАТО увійде в історію як саміт трансформації Альянсу та його адаптації до нових викликів та загроз. Про це Джоане заявив під час віртуального виступу на Саміті демократії у Копенгагені.

Концепція відображатиме епоху конкуренції великих держав і визнає, що Росія стала “одним із найважливіших викликів нашій безпеці в Європі, а також за її межами”.

Він додав, що роль Китаю як трансформуючого гравця у світових справах також буде визнана. Наступна Стратегічна концепція додатково підкреслить важливість стійкості та нових технологій для євроатлантичної безпеки.

Говорячи про стримування та оборону, заступник генсека зазначив, що НАТО очікує нове покоління присутності Альянсу на Сході. На саміті в Мадриді лідери адаптують позицію Альянсу на східному фланзі на довгострокову перспективу, щоб відображати нову реальність безпеки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com